HALAMID®-D PRODUCTEN

nieuws
en publicaties

Bescherming tegen het Corona virus nodig?

Download artikel
Bijna 20 jaar na de uitbraak van SARS is het Coronavirus terug in het wereldwijde nieuws. De Chinese stad Wuhan bevindt zich in quarantaine, in een poging de verspreiding van de ziekte te beperken. Japanse gezondheidsexperts maken zich grote zorgen over het toenemende aantal coronabesmettingen in Japan. Het Coronavirus is recentelijk bij een passagier van de Westerdam aangetroffen, dat zich in het Aziatische gebied bevindt.
Welke voorzorgsmaatregelen kunnen wij in Nederland nemen om een eventuele uitbraak van het Coronovirus tegen te gaan?

Welk virus is verantwoordelijk en wat is de relatie met SARS?

De huidige ziekte wordt veroorzaakt door een pathogeen coronavirus (2019-nCoV), dat een zeer besmettelijke ziekte veroorzaakt. SARS (voor ernstig acuut ademhalingssyndroom) werd ook veroorzaakt door een coronavirus. Beide virussen zijn grotendeels vergelijkbaar (70%) maar verschillend genoeg om te worden geïdentificeerd als twee verschillende stammen.

Hoe verspreidt het coronavirus zich en wat gedaan kan worden om verspreiding te voorkomen?

De primaire infectieroute met het virus is via druppeltjes lichaamsvloeistoffen. Hoesten en niezen zijn zeer waarschijnlijke manieren van virusverspreiding. Het virus is 1-2 dagen bij kamertemperatuur stabiel in feces en urine. Zelfs oppervlakken (openbare plaatsen) kunnen fungeren als reservoirs voor het virus.

Helaas is er geen specifieke behandeling of vaccin beschikbaar. Isolatie van de geïnfecteerde personen, het voorkomen van blootstelling aan het virus en desinfectie zijn de belangrijkste punten om de verspreiding van de ziekte te beheersen. De WHO beveelt aan om de handen regelmatig te wassen en mond en neus te bedekken bij niezen en hoesten.

Waarom u Halamid® zou moeten gebruiken?

Omdat ons desinfectiemiddel Halamid® bewezen effectief is in het doden van het Corona-virus.

Omdat Halamid® veilig te hanteren is, niet corrosief voor apparatuur en effectief tegen een groot aantal micro-organismen. Deze brede bereikeffectiviteit is belangrijk omdat andere pathogenen secundaire infecties kunnen veroorzaken zodra de persoon verzwakt is door een infectie met het coronavirus.

Waar moet u Halamid® gebruiken?

Desinfectie van plaatsen waar mogelijk getroffen mensen aanwezig zijn (bijv. ziekenhuizen) is uiteraard erg belangrijk. Het moet zo vaak mogelijk plaatsvinden, en zeker minimaal eenmaal per dag.

Het is ook belangrijk om andere openbare plaatsen regelmatig te desinfecteren. Er moet aandacht worden besteed aan openbare gebouwen (scholen, luchthavens, treinstations, handelscentra, restaurants, enzovoort) en openbaar vervoer, onder andere. Privéplaatsen moeten ook worden gedesinfecteerd, vooral als het virus in de regio aanwezig is. Elke persoon moet zijn eigen plaats regelmatig desinfecteren. Speciale aandacht moet worden besteed aan toiletten, badkamer, keuken en deurknoppen.

Hoe moet u Halamid® gebruiken?

Halamid® wordt gebruikt als een oplossing - het poeder lost gemakkelijk op in water - en oplossingen zijn zeer stabiel als ze niet bij hitte en licht worden bewaard. Vuil beschermt het virus, dus een grondige reiniging voorafgaand aan desinfectie geeft de beste resultaten. De aanbevolen dosis is 1% met een contacttijd van 30 minuten. Een Halamid®-oplossing kan worden gespoeld, gedweild of gespoten. Wij adviseren om minimaal 150 ml / m2 te gebruiken.

Bronnen:

http://halamid.com/need-protection-against-corona-virus/

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Stel hier je vraag:

Vragen?