HALAMID®-D PRODUCTEN

nieuws
en publicaties

Versla de Afrikaanse Varkenspest met halamid®

Download artikel

Sinds ruim een ​​jaar haalt de Afrikaanse varkenspest (African Swine Fever (ASF) de krantenkoppen. In Azië en met name in China zorgt dit voor onrust, zelfs op macro-economisch niveau, omdat varkensvlees het meest populaire ingrediënt is in typisch Chinese gerechten. Nu is het virus verspreid en een wereldwijde bedreiging geworden.

Zoals voor alle zeer pathogene virussen die vee bedreigen, is bioveiligheid de enige remedie om ze uit te roeien. Afgezien van de juiste protocollen en deze strikt volgen (!), is de keuze van het desinfectiemiddel een belangrijk aspect. Er zijn echter maar heel weinig commerciële ontsmettingsmiddelen met een bewezen werkzaamheid tegen het ASF-virus. Het als vanzelfsprekend beschouwen van bewijs van werkzaamheid van een middel kan je duur komen te staan!

Axcentive heeft de werkzaamheid van Halamid® tegen deze ziekteverwekker opnieuw getest in het Europese referentielab voor ASF in Spanje. Halamid® was al vele jaren geleden getest, maar met de nieuwe Europese normen en de waarschijnlijke evolutie van virusstammen, voelden we de behoefte om onszelf en onze klanten opnieuw gerust te stellen.

Zoals verwacht slaagde Halamid® voor de test (EN14675) bij alle geteste concentraties. Dit betekent dat een Halamid®-oplossing met een concentratie van 0,3% (verdunning 1: 333) een verlaging van het virusniveau van meer dan 10log4 oplevert (wat de norm is). De werkelijke verlaging was zelfs meer dan 10log5.

Een vermindering met een factor 100.000!

Arno Schut, Innovation Manager bij Axcentive legt uit: “Deze testresultaten en de conclusie dat wederom Halamid® effectief is bij hoge verdunning bevestigen de unieke eigenschappen van Halamid®. Ons product combineert een sterk dodend effect op ziekteverwekkers met milde eigenschappen voor oppervlakken en voor mensen of dieren. Zeer weinig commerciële desinfectiemiddelen zijn effectief gebleken tegen het ASF-virus via externe gecertificeerde laboratoria. Elke uitspraak over de effectiviteit van een ontsmettingsmiddel, niet gebaseerd op dergelijke deskundige testen, moet niet worden vertrouwd, met het risico van het gebruik van een product dat u niet de vereiste uitroeiing van dit pathogene virus geeft! "

Stel hier je vraag:

Vragen?