DE DRIE BELANGRIJKSTE REDENEN OM TE KIEZEN VOOR HALAMID®-D

Halamid®-d is het bekendste desinfectiemiddel in de diersector. Door zijn bewezen brede werkingsspectrum op alle relevante ziekteverwekkende micro-organismen* is het in de afgelopen ruim 70 jaar effectief gebleken voor de intensieve veehouderij, zoals rundvee, varkens, pluimvee, geiten maar ook voor vissen.

100% betrouwbaar resultaat

De effectiviteit van Halamid®-d komt door een 100% gehalte aan de stabiele werkzame stof chloramine-t. Opgelost in water gaat chloramine-t een oxidatiereactie aan met micro-organismen, waardoor deze volledig worden vernietigd. Resistentievorming is daardoor ook niet mogelijk.

Bovendien behoudt Halamid®-d ten opzichte van andere desinfectiemiddelen een langdurige werking (zie grafiek). Waar desinfectiemiddelen op basis van persulfaat binnen 1 dag nagenoeg alle werkzaamheid verliezen, blijft Halamid®-d gedurende 12 dagen doorwerken.

Veilig voor mens, dier, materialen

Halamid®-d heeft de prettige eigenschap niet meer werkzame stoffen af te geven dan nodig is. Dit zorgt ervoor dat Halamid®-d langdurig kan doorwerken.

Dit heeft ook tot gevolg dat Halamid®-d veel minder corrosief is op materialen. Bij de juiste toepassing, dosering en beschermende maatregelen, zoals geldt voor elk professioneel desinfectiemiddel, is Halamid®-d een veilig alternatief. Door de relatieve mildheid blijft desinfecteren met Halamid®-d veilig voor jezelf, je medewerkers, je dieren en je materialen.

Milieuvriendelijk

De belasting van desinfectiemiddelen op ons milieu is belangrijk om rekening mee te houden. Regelmatig desinfecteren met Halamid®-d is goed voor de toekomst. Halamid®-d is gemakkelijk biologisch afbreekbaar. Uitgebreide onderzoeken hebben aangetoond dat Halamid®-d binnen 4 dagen voor 70% biologisch is afgebroken en voor 90% binnen 28 dagen. Hiermee is Halamid®-d een positieve uitzondering in de groep van desinfectiemiddelen.

HALAMID®-D PRODUCTEN

laatste nieuws

Halamid-d effectief tegen vogelgriep

lees meer

Voorkom Afrikaanse varkenspest

lees meer

NVZ Brochure Desinfecteren Veetransport

lees meer

Stel hier je vraag:

Vragen?