Logo

BESCHERMING TEGEN HET CORONA VIRUS NODIG?

Bijna 20 jaar na de uitbraak van SARS is het Coronavirus terug in het wereldwijde nieuws.

De Chinese stad Wuhan bevindt zich in quarantaine, in een poging de verspreiding van de ziekte te beperken. Japanse gezondheidsexperts maken zich grote zorgen over het toenemende aantal coronabesmettingen in Japan. Het Coronavirus is recentelijk bij een passagier van de Westerdam aangetroffen, dat zich in het Aziatische gebied bevindt.
Welke voorzorgsmaatregelen kunnen wij in Nederland nemen om een eventuele uitbraak van het Coronovirus tegen te gaan?

Welk virus is verantwoordelijk en wat is de relatie met SARS?

De huidige ziekte wordt veroorzaakt door een pathogeen coronavirus (2019-nCoV), dat een zeer besmettelijke ziekte veroorzaakt. SARS (voor ernstig acuut ademhalingssyndroom) werd ook veroorzaakt door een coronavirus. Beide virussen zijn grotendeels vergelijkbaar (70%) maar verschillend genoeg om te worden geïdentificeerd als twee verschillende stammen.


Hoe verspreidt het coronavirus zich en wat gedaan kan worden om verspreiding te voorkomen?


De primaire infectieroute met het virus is via druppeltjes lichaamsvloeistoffen. Hoesten en niezen zijn zeer waarschijnlijke manieren van virusverspreiding. Het virus is 1-2 dagen bij kamertemperatuur stabiel in feces en urine. Zelfs oppervlakken (openbare plaatsen) kunnen fungeren als reservoirs voor het virus.

Helaas is er geen specifieke behandeling of vaccin beschikbaar. Isolatie van de geïnfecteerde personen, het voorkomen van blootstelling aan het virus en desinfectie zijn de belangrijkste punten om de verspreiding van de ziekte te beheersen. De WHO beveelt aan om de handen regelmatig te wassen en mond en neus te bedekken bij niezen en hoesten.


Waarom u Halamid® zou moeten gebruiken?

Omdat ons desinfectiemiddel Halamid® bewezen effectief is in het doden van het Corona-virus.

Omdat Halamid® veilig te hanteren is, niet corrosief voor apparatuur en effectief tegen een groot aantal micro-organismen. Deze brede bereikeffectiviteit is belangrijk omdat andere pathogenen secundaire infecties kunnen veroorzaken zodra de persoon verzwakt is door een infectie met het coronavirus.


Waar moet u Halamid® gebruiken?

Desinfectie van plaatsen waar mogelijk getroffen mensen aanwezig zijn (bijv. ziekenhuizen) is uiteraard erg belangrijk. Het moet zo vaak mogelijk plaatsvinden, en zeker minimaal eenmaal per dag.

Het is ook belangrijk om andere openbare plaatsen regelmatig te desinfecteren. Er moet aandacht worden besteed aan openbare gebouwen (scholen, luchthavens, treinstations, handelscentra, restaurants, enzovoort) en openbaar vervoer, onder andere. Privéplaatsen moeten ook worden gedesinfecteerd, vooral als het virus in de regio aanwezig is. Elke persoon moet zijn eigen plaats regelmatig desinfecteren. Speciale aandacht moet worden besteed aan toiletten, badkamer, keuken en deurknoppen.


Hoe moet u Halamid® gebruiken?

Halamid® wordt gebruikt als een oplossing - het poeder lost gemakkelijk op in water - en oplossingen zijn zeer stabiel als ze niet bij hitte en licht worden bewaard. Vuil beschermt het virus, dus een grondige reiniging voorafgaand aan desinfectie geeft de beste resultaten. De aanbevolen dosis is 1% met een contacttijd van 30 minuten. Een Halamid®-oplossing kan worden gespoeld, gedweild of gespoten. Wij adviseren om minimaal 150 ml / m2 te gebruiken.

Bronnen:

http://halamid.com/need-protection-against-corona-virus/

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019


03 jan., 2023
De NVWA bestrijdt uitbraken van vogelgriep bij pluimveehouders. Bij besmettingen nemen zij strenge maatregelen om verspreiding van de ziekte tegen te gaan, zoals het ruimen van dieren en het afspreken van hygiëneprotocollen met de sector.
30 dec., 2022
Gezien de dreiging van Afrikaanse varkenspest vanuit Oost-Europa en Duitsland voert de NVWA extra controles uit op het juist reinigen en ontsmetten (R&O) van veewagens bij terugkeer naar Nederland. Samen met diverse sectorpartijen heeft de NVWA een brochure opgesteld voor vervoerders, die onder andere ingaat op het gebruik van toegestane desinfectiemiddelen in diertransportmiddelen.
03 dec., 2022
Het reinigen en desinfecteren van (pluim)veetransportmiddelen is essentieel om besmetting van (pluim)vee met besmettelijke dierziekten via diertransport tegen te gaan en verspreiding hiervan te voorkomen. Naast de al langer bekende dierziekten zoals klassieke varkenspest, mond-en-klauwzeer en vogelgriep, zijn er ook nieuwe dreigingen zoals de Afrikaanse varkenspest. Een goede hygiëne tijdens vervoer van (pluim)vee bevordert en houdt de diergezondheid in stand. Tevens worden kosten en leed voorkomen, die gepaard gaan bij het ruimen van besmet (pluim)vee.
03 nov., 2022
De World Health Organization (WHO) heeft een online instructiefilmpje gemaakt over het Corona virus en de te nemen voorzorgsmaatregelen.
03 sep., 2022
Sinds ruim een ​​jaar haalt de Afrikaanse varkenspest (African Swine Fever (ASF) de krantenkoppen
03 aug., 2022
Parvovirose is een ziekte die veroorzaakt wordt door een parvovirus
03 jul., 2022
Stappen voor het reinigen en desinfecteren van veetransportwagens, wielen, wielkasten en treeplanken
03 jun., 2022
Halamid scoort beter
03 mei, 2022
Halamid was present tijdens het Biotechnisch Congres op 18, 19 en 20 november 2019
03 apr., 2022
Testresultaten
Meer posts
Share by: